Psihoeducație

Cine ești tu și cine vrei să devii?

   Noi suntem o echipă de specialiști care au petrecut zeci de ani din viața lor studiind mintea și comportamentul uman, căutând resurse și metode de a îmbunatăți relațiile pe care clientii nostri le au, interior si exterior, în cabinetul de psihoterapie sau în cursurile pe care le predăm!

   Zi de zi, oră de oră, an de an, cu efort dar și cu iubire am conștientizat că nu putem face psihoterapie, consiliere, performanță, vindecare, fără psihoeducație. Ne-am dat seama că persoanele care au intrat în contact cu noi (și nu au fost puține) au dorit atingerea unor obiective înalte spiritual și moral, fără să își înțeleagă nevoile de bază și fără grija ca acestea să fie satisfăcute. Iar asta ne-a întristat și ne-a făcut să reconsiderăm ordinea priorităților.

   Oricât de mult ne dorim, este dificil să învățăm să conștientizăm fără să înțelegem sensul cuvântului și fără a trăi în aici și acum, în starea de prezență! Este provocator, totodată anevoios să creștem stima de sine când nu suntem în siguranță, și complicat să avem relații sănătoase dacă nu înțelegem sensul cuvântului asertivitate și nu avem limite personale. Am conștientizat în lucrul cu clienții noștri că impactul cultural în România este major, ducem cu noi credințe vechi și transgeneraționale, suntem un popor care plecăm de acasă cu gândul că oamenii sunt răi și a vorbi despre tine este o slăbiciune pentru că „rufele se spală acasă… etc” Ne întrebam dacă toate aceste aspecte nu cumva ne conduc la însingurare, hipervigilență, suspiciune în relațiile cu ceilalti, anxietate, depresie, obsesii, adicții si comportamente dăunatoare și nedorite. Convingerile noastre limitative sunt adevăruri interioare pe care le purtăm cu noi și care ne pot controla viața!

Noi suntem

oameni care studiem oamenii și îi iubim! Îi acceptăm și totodată întelegem că optimizarea personală începe cu conștientizarea…că nu se poate fără introspecție, evoluție fără muncă și relație fără raport!

   Ne asumăm că un proces de dezvoltare personală necesită timp, înțelegere, răbdare. Că totul se întamplă în conexiune și cu iubire, iar asta este ceea ce putem să promitem oamenilor cu care lucrăm! Un proces sănătos, cu resurse, adecvat… pentru că – mai puțin e mai mult – iar mult și repede ne-a adus aici, în incertitudine!

Cine ești tu? Nu știm!

Ești un om luminos, cu un suflet plin, potențial ascuns și umbrit, poate în experințe de viață.

   Noi suntem experții în meseria noastră iar tu ești expertul în viața ta, noi nu suntem aici să te vindecăm, pentru că tu nu ești bolnav! Ne simțim onorați de călătoria pe care o parcurgem împreună dacă ne investești cu încrederea ta! Un proces sănătos de psihoterapie începe cu psihoeducație, multă psihoeducație... iubire, multă iubire, acceptare, multă acceptare, responsabilitate, multă responsabilitate, răbdare... DA, mai ales răbdare... și înțelepciune, mai ales înțelepciune...