Intervenție și prevenție

O modalitate de prevenire a bolii valorează cât cincizeci de moduri de a vindeca boala.

Trevor Howard

 

   Prin programele de intervenție și prevenție ne dorim să atragem atenția asupra pericolului la care suntem expusi noi și în mod deosebit copiii noștri. Deficiențele în educație, lipsa siguranței în familie și în societate, neajunsurile financiare produc traumă. Abuzul domestic sau de substanțe, abuzul de persoane, fizic și psihic crează zilnic victime și agresori, atât în rândul adulților dar mai ales în rândul copiilor.

   Libertatea, tehnologia, informația vin la pachet cu riscul și expunerea, iar o persoană neinformată corect este o persoană vulnerabilă ce poate fi ușor transformată în victimă a abuzului. Este important să știm să cerem ajutor, să știm că avem acest drept și să știm cui să cerem ajutor pentru a ne asigura protecția fizică și psihică.

   Pornind de la studii care atestă creșterea consumului de substanțe, creșterea abandonului școlar, creșterea numărului de victime ale violenței, știind că lipsa de educație este cea care ne expune acestor riscuri, ne-am lăsat ghidați de ultimile descoperiri în neuroștiinte, ne-am orientat pașii către crearea unui program  de intervenție și prevenție în traumă, adresat cu precădere adolescenților.

Ca urmare a cercetărilor făcute am creat un program adaptat la nevoile tinerilor, conform rezultatelor obținute si pattern-urilor identificate.

   În stadiul specific de dezvoltare, adolescentul suferă modificări fizice, psihice și hormonale majore  fiindu-i necesar suportul, susținerea și crearea de ancore solide, astfel încât să se dezvolte  sănătos și în siguranță.  Acest program a fost creat de o echipă profesionistă  condusă de specialiști cu experiență de peste 25 de ani în efectele traumelor asupra copiilor.

   Astfel, cu iubire dar mai ales cu speranța într-o lume mai bună și mai sigură oferim adolescenților și nu numai, suport, ghidaj, antrenament în depășirea temerilor și a traumelor, deoarece noi știm că lucruri incredibile se întamplă atunci când credem în copiii noștri.

 

   Programul va fi lansat în toamna anului 2021 și corespunde nevoilor copiilor noștri! Te invităm să fi alaturi de noi, avem nevoie de sprijinul tău indiferent că esti părinte, profesor, prieten, consilier, sponsor sau autoritate locală. Educația face diferența și este responsabilitatea fiecaruia dintre noi. Să nu uităm! Tinerii de astăzi sunt adulții de mâine!